Pre-Register Now!!!!

Pre-Register Now!!!!
SIJIL GUNTINGAN RAMBUT | ISNIN HINGGA JUMAAT | Sesi pagi 10:00 pagi – 3:00 petang | 🎊Sempena cuti sekolah bakal tiba, apakata ibu bapa meluangkan masa anak² dengan kemahiran Gunting Rambut🎊 Kursus yang julung kali nya kami buka untuk tahun ini 🎊Kemahiran yang ingin kami kongsi kan khas buat para pelajar yang ingin mendalami ilmu kemahiran yang tidak kan lapuk hilang dek zaman. 🎊Kelas dibuka untuk pelajar Lelaki dan Perempuan yang berumur dari 15 tahun hingga 18 tahun sahaja | 📆Tarikh pendaftaran : 20.11.2017-2.12.2017 📆Kemasukan bermula : 27.11.2017 (pelajar boleh memilih tarikh yang sesuai semasa sesi pendaftaran) | PAKEJ PELAJAR 1 hari Kursus Guntingan Rambut Bayaran : RM250.00 Deposit : RM100.00 (bayaran penuh perlu dijelaskan semasa sesi pendaftaran MODUL :- Patung dan peralatan – Amalan kebersihan salun – Langkah-langkah keselamatan – Guntingan Lurus – Guntingan Bulat – Guntingan V – Guntingan Undercut – Guntingan Pompadour – Teknik Pembahagian Rambut – Memahami sudut ketahapan bagi potongan rambut – Teknik Blow rambut – Sijil akan diberikan selepas tamat kursus. Latihan 100% secara amali. Teknik pembelajar yang mudah di fahami. Tarikh kursus mengikut masa yang sesuai bagi pelajar. Walaubagaimanapun, kedatangan adalah WAJIB.

~Penuhi kehendak orang lain dengan Bisnes Kecantikan~


~Penuhi kehendak orang lain dengan Bisnes Kecantikan~
Assalammualaikum. Salam hormat dan salam penuh kasih sayang buat kalian yang sudi menjengah blog ini. Bukan mudah untuk menceburkan diri dalam perniagaan kecantikan dan spa. Selain ilmu dan kemahiran, seseorang itu juga perlu bijak menerajui perniagaan agar terus berkembang maju. Hakikat ini diakui kerana meski Nampak mudah REALITInya hanya segelintir sahaja usahawan Bumiputera yang mampu bertahan. Cetek ilmu dan kurang pengalaman dalam bidang kecantikan serta spa dan juga selok belok perniagaan adalah punca kegagalan golongan tersebut.

Dalam proses untuk menimba ilmu kecantikan, anda telah berusaha dengan gigih dari segi meluangkan masa keemasan anda untuk menghadiri pelbagai Kursus Kecantikan serta melaburkan wang ringgit untuk menghadiri apa jua kursus yang kami anjurkan demi mempertingkatkan kemahiran serta memantapkan lagi ekonomi anda. Tidak kurang juga, dengan membeli pelbagai jenis produk-produk kecantikan yang lengkap untuk gunakan dalam sesi praktikal. Kami berasa bangga kerana anda telah menunjukkan sikap ingin belajar untuk memperbaiki diri anda. Kami percaya sikap murni ini merupakan titik permulaan kepada pencapaian yang lebih tinggi jika anda tidak jemu mencari ilmu. Kini tibalah masa anda menggunakan ilmu yang telah anda pelajari untuk memperkembangkan perniagaan anda. Oleh itu, kami berharap anda telah bersedia dengan sebaik-baiknya untuk merancang strategi dan aktiviti anda didalam bidang kecantikan.

Biarkan impian anda menjadi kenyataan...

Yakin Boleh!! Anda Pasti BOLEH!!!


Peluang Menceburi Bidang Kecantikan (Kursus serta bengkel) yang disampaikan secara teori dan lebih kepada aspek praktikal ini terbuka kepada :-

- Pelajar lepasan sekolah
Pelajar yang kurang bernasib baik dalam keputusan peperiksaan masih ada peluang bagi menimba ilmu dalam bidang kemahiran dan mengikut sector kerja. Banyak bengkel jangka pendek dan janka panjang yang boleh disertai salah satunya bengkel kecantikan.

- Pelajar lepasan diploma atau ijazah
Walaupun sudah mempunyai diploma dan ijazah, ia bukan menjadi ukuran kita sudah layak mendapat pekerjaan. Bagi mereka yang bertuah, mungkin dikira bernasib baik kerana tidak sempat menjadi penggangur. Lepasan diploma dan ijazah yang masih tercari-cari peluang, sertai mana-mana kursus atau bengkel yang dirasakan sesuai dengan minat dan mahu bina kredibiliti diri dalam dunia perniagaan.

- Usahawan dan bakal pengusaha salun kecantikan
Usahawan yang mewarisi perniagaan keluarga biasanya mempelajari selok belok perniagaan dengan ahli keluarga terdahulu. Bagi mempertajamkan lagi kemahiran yang ada kursus atau bengkel diperingkat Sijil, Diploma serta lanjutan adalah sesuai bagi membuat persediaan dan menambah pengetahuan dalam industri kecantikan dan kesihatan.

- Suri rumah atau Ibu tungal
Suri rumah yang ingin menambah pendapatan boleh mencuba peuang dengan menyertai bengkel kemahiran asas sebagai permulaan. Antara usaha permulaan yang sesuai ialah menjual produk kecantikan secara sambilan, menawarkan perkhidmatan untuk wanita berpantang dan rawatan muka.

- Kakitangan kerajaan dalam skim pencen
Bagi kakitangan kerajaan yang menamatkan perkhidmatan dan masih mahu melakukan perkara-perkara yang boleh mengisi masa terluang, boleh menyertai bengkel kecantikan. Ianya boleh dilakukan secara sambilan. Tetapi sekiranya ingin serius, peluang memulakan perniagaan kecantikan sentiasa terbuka.

-Wanita yang ingin bertukar kerjaya
Bagi mereka yang ingin keluar dari zon makan gaji, memulakan usaha sendiri dalam bidang perniagaan kecantikan ini juga adalah salah satu pilihan. Kita tidak statik dengan hanya bekerja dengan majikan, sekiranya ingin mencuba sesuatu yang baru, industri ini banyak memberi peluang yang luas tidak kira lelaki mahupun wanita.

BUKAN ITU SAHAJA, malah :-
- Pekerja kilang (warga asing)
- Penganggur
- Pertubuhan Bukan Kerajaan
- Warga Emas
- Orang Kurang Upaya


'Salam sayang'
Wanita Semanis Kurma
Kalendar 2015Kursus Berkumpulan_Sijil Asas Spa dan Terapi Kecantikan


SIJIL ASAS SPA & TERAPI KECANTIKAN
SABTU / AHAD
10:00 pagi - 3:00 petang

Terbuka kepada kepada usahawan Multi Level Marketing, Persatuan, Industri awam dan swasta yang ingin memajukan diri di dalam bidang kecantikan. Anda harus berfikir secara berpanjangkan bahawa bukan setakat penjualan produk syarikat semata-mata, malah dengan mengambil langkah bijak untuk mempelajari kursus kecantikan ini, ianya dapat memantapkan lagi ekonomi anda. Dengan adanya penjualan produk dan digabungkan perkhidmatan kemahiran anda, insha allah.. pelanggan atau downline anda semakin berkembang. Mereka sudahhh... anda bila lagi? Jommm mendaftar....

1 HARI KURSUS ASAS RAWATAN MUKA
Bayaran : RM100.00 setiap peserta
Deposit : 50% (bayaran penuh perlu dijelaskan semasa sesi pendaftaran)
Peserta : 10 peserta setiap sesi

MODUL :-
Produk akan disediakan - Pengetahuan asas mengenai kulit – Teknik asas penjagaan wajah - Praktikal rawatan muka - Mempelajari teknik asas urutan muka dan urutan mata – Sijil akan diberikan kepada setiap peserta selepas tamat kursus.

- Peserta dibenarkan membawa produk sendiri ketika kursus dijalankan (jika ada)
- Peserta dikehendaki membawa besen muka, sponge muka, skarf rambut, cermin muka dan tuala ‘good morning’

1 HARI KURSUS ASAS SOLEKAN
Bayaran : RM80.00 setiap peserta
Deposit : 50% (bayaran penuh perlu dijelaskan semasa sesi pendaftaran)
Peserta : 10 peserta setiap sesi

MODUL :-
Produk akan disediakan - Pengetahuan asas alatan solekan – Mempelajari teknik asas solekan diri, solekan siang, dan malam – Mempelajari teknik shading – Mempelajari teknik merapi serta membentuk bulu kening dan teknik membentuk bibir – Sijil akan diberikan kepada setiap peserta selepas tamat kursus.

- Peserta dibenarkan membawa produk sendiri ketika kursus dijalankan (jika ada)
- Peserta dikehendaki membawa skarf rambut dan cermin muka

Sertailah bersama kami dalam program 'REZEKI' melalui 'KECANTIKAN'

No comments :

Hetalia: Axis Powers - Taiwan


Segala yang tercatat diatas adalah Hak Milik D'Village Spa N Beauty Academy